Ministrul Turismului despre turiştii care intră în mare când e steag roşu: Trebuie amendaţi

 

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, crede că turiştii care intră în apele mării când steagul roşu care interzice scăldatul este arborat ar trebui amendaţi.

 

În proiectul de lege există drepturi şi obligaţii la turişti. Cred că trebuie să fim puţin serioşi şi să înţelegem un lucru: statul vine şi instituie o cheltuială publică pentru ceea ce înseamnă activitatea de salvamar. (…) Vorbim aici de prevenţie, că asta înseamnă să previi, atunci - normal - în momentul în care salvamarul intervine cred că se instituie o cheltuială suplimentară… Dar lăsând la o parte cheltuială suplimentară, deja intervine partea de risc şi salvamarul poate să păţească ceva, Doamne fereşte! Cred că trebuie să existe şi noţiunea de amendă, nu? Că avem şi drepturi, dar avem şi obligaţii în acelaşi timp”, a spus Dobre.

 

Trebuie să ne gândim, sunt asociaţiile respective care trebuie să vină să ne spună. Eu cu cei din Salvamont am tot discutat, pentru că peste tot pe unde am participat la aceste dezbateri publice, i-am avut prezenţi şi pe cei din Salvamont. Şi dânşii se gândeau la o variantă de genul acesta. (…) Să existe anumite momente în care să previi, să informezi cetăţenii să nu se ducă în zonele respective, dar dacă nu ţin cont şi intră într-o zonă de risc, atunci într-adevăr să discutăm despre o sancţiune. Nu ştiu, rămâne de văzut şi de stabilit”, a mai spus Mircea Titus Dobre.

Comentarii Facebook