Ministrul Muncii: In 2011, salariile bugetarilor ar putea sa scada cu 30-50%

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, le-a mai dat astazi o lovitura bugetarilor, cand a anuntat ca anul viitor salariile le-ar putea scadea cu 30-50%. "Nu am făcut o analiză pe scăderea salariilor anul viitor, dar dacă nu am fi luat aceste măsuri ar fi fost posibil să scadă salariile şi cu 70% în 2011. Dacă nu am fi luat aceste măsuri sau daca se? aplică, dar fara rezultatele scontate, singura soluţie este să cadă Guvernul", a declarat Mihai Seitan.

?

Guvernul a adoptat? proiectele de legi prin care salariile bugetarilor sunt reduse cu 25%, iar pensiile cu 15%. Premierul Emil Boc a anuntat ca acestea vor intra in vigoare odata cu publicarea lor in Monitorul Oficial. Masura este una temporara si este posibila pana la sfarsitul anului.

?

Declaratia facuta de ministrul Muncii Mihai Seitan este, insa, in contradictie cu cea facuta de premierul Emil Boc, care a dat asigurari ca in 2011 salariile si pensiile vor fi majorate, masura fiind conditionata de restructurarea aparatului bugetar si de aplicarea Legii Pensiilor.

Comentarii Facebook