Joi 9 Februarie

Ministrul Apelor și Pădurilor primește drujba de aur pentru defrișarea a 56 de hectare de pădure

 

Membrii comunității Declic și activiștii Mining Watch România îi predau ministrului Apelor și Pădurilor o drujbă de aur în semn de protest față de proiectul de aprobare a defrișării a peste 56 de hectare de pădure în comuna Certeju de Sus, jud. Hunedoara.

 

Societatea Civilă trage un semnal de alarmă, predând ministrului o contestație împotriva proiectului de Hotărâre de Guvern, prin care se dorește aprobarea defrișării celor 56 de hectare de pădure, în beneficiul Deva Gold. Contestația este însoțită de 22 de mii de semnături ale petiției împotriva defrișării, pe care le vom preda, de asemenea, ministrului Ioan Deneș.

 

Pădurea de la Certej nu este una oarecare. Ea adăpostește pâlcuri de tei cu arțar, considerate de Uniunea Europeană prioritare pentru conservare. Tot acolo își au casa păsări protejate prin situl Natura 2000 - Munții Metaliferi.

 

Dacă defrișarea va fi permisă, Deva Gold va demara construcția a două iazuri de decantare cu cianuri.  Proiectul minier Roșia Montană nu a fost niciodată atât de aproape de începere, cum este cel de la Certej. Dacă această defrișare va fi permisă, e începutul sfârșitului pentru Munții Apuseni așa cum îi știm.

 

Drujba de aur va fi decernată luni, 12 noiembrie, la ora 11.00.

Comentarii Facebook