Mesajul DUR al Papei Francisc la adresa mass-media: Răspândirea știrilor false este asemenea coprofiliei



Papa Francisc a transmis un mesaj dur organizațiilor mass-media care au în prim plan scandalurile și răspândesc știrile false pentru a discredita anumite persoane.

Suveranul Pontif a precizat că răspândirea informațiilor false este "probabil cel mai mare prejudiciu pe care mass-media îl poate aduce".

Papa Francisc şi-a cerut scuze pentru folosirea unor termeni pe care oamenii i-ar putea găsi respingători. "Cred că mass-media trebuie să prezinte lucrurile foarte limpede, foarte transparent, şi să nu cadă în - fără supărare - boala coprofiliei, adică să-şi dorească mereu să acopere şi să documenteze scandaluri, să relateze despre lucruri urâte, chiar dacă acestea sunt adevărate", a afirmat Papa Francisc pentru publicaţia Tertio, citată de Mediafax.

"Şi din moment ce oamenii au o tendinţă spre boala coprofagiei, multe daune şi pagubă pot fi aduse". De asemenea, Papa Francisc a vorbit despre pericolul de a folosi mijloacele din mass-media pentru a calomnia rivalii politici.

"Mijloacele de comunicare în masă se confruntă cu propriile lor ispite, pot fi tentate să folosească forme de calomnie, şi, prin urmare, folosesc metode de defăimare, mai ales în lumea politică", a adăugat Papa Francisc. "Mass-media poate fi folosită drept mijloc de defăimare. Nimeni nu are dreptul să facă acest lucru. Este un păcat şi este jignitor ", a mai afirmat Papa Francisc.

De asemena, Papa Francisc a mai susținut că dezinformarea este cel mai mare prejudiciu potenţial pe care mass-media îl poate provoca, pentru că "îndreaptă opinia într-o singură direcţie şi omite cealaltă parte a adevărului".

Comentarii Facebook