Membrii al-Qaida au fost ajutati sa vina in Romania


Un irakian a fost trimis in judecata de catre procurorii DIICOT si este acuzat ca a ajutat cinci conationali membrii al-Qaida sa vina si sa plece din Romania.

"In sarcina inculpatului Al Dulaimi A.A. Mohamad se retine ca, sub identitatea sa reala sau folosind identitati fictive si prin intermediul a patru societati comerciale, special constituite in acest scop, a inlesnit intrarea/iesirea in/din Romania si prelungirea dreptului de sedere in tara a unui numar de cinci cetateni irakieni, avand cunostinta de imprejurarea ca acestia au sprijinit/savarsit acte teroriste in favoarea organizatiei teroriste AL QAEDA in Irak", sustin procurorii DIICOT, potrivit Mediafax.

Anterior, Al Dulaimi Ali Asae Mohamad a mai fost trimis in judecata de procurorii DIICOT pentru savasirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de migranti, fiind condamnat in prima instanta la o pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare. Acesta este acuzat ca, impreuna cu alte persoane, a facilitat intrarea, sederea sau tranzitarea Romaniei a unui numar de peste 250 de cetateni irakieni.

Comentarii Facebook