Duminica 4 Decembrie

Medicii de familie nu mai dau trimiteri şi reţete compensate

 

Medicii de familie nu vor mai elibera trimiteri la medicii specialiști și rețete compensate. Măsura va intra în vigoare de miercuri, 3 ianuarie. 

 

Societatea Naţională de Medicină Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie anunță că nu au fost semnate actele adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene.

 

Din păcate, nu avem motive să renunţăm la această decizie. Nu am obţinut decât nişte promisiuni pentru rezolvarea problemelor cu care medicii de familie ne confruntăm. Nu am vrut să se ajungă aici, dar noi plătim în continuare chirie, asistente şi multe dări, fără să încasăm nimic. Vom consulta oamenii, adică vom face actul medical, aşa, pro bono, majoritatea dintre noi. Vor fi însă şi medici care vor încasa consultaţiile, pentru că nu fac faţă cheltuielilor. Din păcate, nu putem acorda trimiteri şi reţete compensate, pentru că aceasta este o obligaţie a Casei, nu a noastră. Vom da reţete simple, prin care pacienţii trebuie să-şi cumpere medicamentele”, a declarat Rodica Tănăsescu, preşedintele SNMF, conform Mediafax.

 

Medicii de familie au mai protestat și s-au și întâlnit cu premierul Mihai Todose şi cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, pentru a obține reducerea birocrației. ”Am cerut să nu mai existe reţete verzi, albe sau galebene, ci numai albe simple electronice, şi există soluţii în acest sens. Am cerut să nu mai existe bilete de trimitere pe hârtie tipizată, ci tot electronice şi alte revendicări ce pot fi rezolvate. Din păcate, am avut doar promisiuni”, mai spune Rodica Tănăsescu.

Comentarii Facebook