Marea Moschee din Bucureşti nu se mai construieşte

 

Cultul Musulman din România nu va mai construi la București cea mai mare moschee dintr-o ţară creştină, din lipsă de fonduri.

 

Statul român le-a cedat în 2015 musulmanilor din România un teren în suprafaţă de 11.000 metri pătraţi, pe o perioadă de 49 de ani, pentru ridicarea unui centru impresionant, care să cuprindă o moschee, o bibliotecă, două săli de curs pentru şcoala de weekend a copiilor şi o cantină socială pentru nevoiaşi indiferent din ce religie ar proveni ei. 

 

Condiția era ca lucrările să înceapă în 3 ani, iar muftiul Iusuf Murat spunea că fondurile necesare realizării investiţiei, circa trei milioane de euro, urmau să fie suportate de statul turc. 

 

Acum, muftiul Iusuf Murat a anunţat, în emisiunea ”Matinal“ de la televiziunea naţională, că moscheea nu se va mai construi. ”Nu am mai putut continua proiectul cu moscheea, nu cu mega-moscheea, dar acest lucru nu s-a datorat unor voci care au apărut în ţară şi s-au împotrivit acestui proiect”, a declarat muftiul. 

 

Muftiul a fost întrebat dacă Recep Erdogan a refuzat să mai dea bani, dar a spus că nimeni nu i-a zis că nu vrea să mai finanţeze proiectul.

Comentarii Facebook