Manuscrisele lui Cioran, donate Academiei Romane!


Manuscrisele lui Cioran, cumparate de omul de afaceri George Brailoiu, au fost donate Bibliotecii Academiei Romane. Acestea au fost cumparate saptamana trecuta, la o licitatie organizata la Paris.

"Am promis ca astazi (n.red. marti, 12 aprilie) voi anunta cine este beneficiarul fondului Cioran. Am considerat ca Academia Romana, care are datoria de a conserva limba romana, trebuie sa pastreze aceste manuscrise", a afirmat George Brailoiu,citat de Agerpress.

Omul de afaceri va primi pentru gestul sau Meritul Academic. "A fost o veste extraordinara care ne-a placut tuturor si a placut tuturor celor interesati. Este un gest formidabil", a precizat academicianul Eugen Simion.

Cele 123 de manuscrise si documente personale ale lui Emil Cioran au fost cumparate cu suma de 405.000 de euro. Ministerul Culturii nu a participat la acea licitatie, deoarece a considerat ca suma este prea mare.

"Statul a avut 2 reprezentanti - TVR si Biblioteca Centrala Universitara. Felicit gestul lui Braileanu si altii sa-i urmeze exemplul", a spus premierul Emil Boc.

 

Citeste si...

Un roman a cumparat cu 405.000 de euro manuscrisele lui Emil Cioran, scoase la licitatie la Paris

Comentarii Facebook