Magistratii judeca in aceasta seara cererea de arestare pe 29 de zile a lui Costiniu, Casuneanu si Locic

 

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca joi, de la ora 20.00, cererea procurorilor DNA de arestare pe 29 de zile a judecatorului Florin Costiniu si a oamenilor de afaceri Casuneanu si Locic.

 

Cei trei au fost retinuti pe 24 de ore. Procurorii DNA sustin ca toti trei sunt inculpati in cazul Voicu.

Joi dimineata, a fost emisa ordonanta pentru retinerea omului de afaceri Costel Casuneanu si a judecatorului Florin Costiniu. Cei doi urmeaza sa fie prezentati in fata judecatorilor cu propunere de arestare pe 29 de zile.

Tot joi, a fost retinut pe 24 de ore si Marius Locic, care a fost dus si el in arestul Politiei Capitalei.

Cei trei au fost citati la DNA pentru audieri si nu au mai fost lasati sa plece. Pentru retinerea judecatorului Costiniu, procurorii DNA au solicitat acordul CSM. Este pentru prima data cand procurorii anticoruptie cer si obtin un aviz de retinere si arestare in cazul unui judecator de instanta suprema.

Judecatorul Florin Costiniu a fost mentionat in stenogramele din cazul Voicu, impreuna cu omul de afaceri Costel Casuneanu. Magistratul este acuzat ca a a intervenit pentru Casuneanu, pe langa o colega, pentru a obtine o sentina favorabila.

In acelasi timp, senatorul PSD Catalin Voicu ar fi semnat cu omul de afaceri Marius Locic un contract de consiliere juridica, de 100.000 de lei. Intelegerea a fost un paravan prin care senatorul a vrut sa ascunda banii primiti pentru a interveni pe langa politisti pentru solutionarea unui dosar penal al lui Locic.

 

Senatorul PSD Catalin Voicu a fost arestat preventiv pe 30 de zile in data de 30 martie de magistratii de la Inalta Curte de casatie si Justitie.

 

Foto: Costel Casuneanu

Comentarii Facebook