Lovitură ca în filme, în România! Cum a înscenat o femeie un jaf la amanet, pentru a-și acoperi afacerile murdare


Un caz parcă desprins din filme a fost deslușit de polițiști, zilele trecute. Aceștia au descoperit că o femeie a înscenat un jaf la amanetul la care lucra, pentru a-și putea acoperi activitățile ilegale desfășurate la locul de muncă.

Oamenii legii au reușit să recupereze astfel peste 6 kilograme de aur furat.

Potrivit IGPR, în perioada 2016-2017, o femeie de 38 de ani, din comuna Bîrsăneşti, angajată la o casă de amanet din municipiul Oneşti, ar fi întocmit mai multe contracte fictive de amanet pe numele a diferite persoane, însuşindu-şi sumele obţinute, în gestiunea casei de amanet apărând o cantitate mai mare de aur decât cea existentă efectiv.

La data de 10 iunie a.c., persoana în cauză, în complicitate cu o altă femeie de 60 de ani, tot din comuna Bîrsăneşti, ar fi înscenat o tâlhărie, aceasta din urmă deghizându-se într-un muncitor de salubritate, care a pătruns în incinta casei de amanet şi, prin ameninţări cu acte de violenţă asupra femeii de 38 de ani, ar fi sustras toate bunurile aflate în seiful casei de amanet.

Ieri, 3 iulie, în urma cercetărilor, poliţiştii au găsit, pe raza comunei Bîrsăneşti, îngropat în pământ, un sac cu peste 250 de plicuri din hârtie, mai multe bijuterii din metal galben şi alb, precum şi 340 de lei.

Cercetările sunt continuate, cu cele două persoane bănuite de comiterea faptelor aflate în stare de arest preventiv.

Comentarii Facebook