Liviu Dragnea declarație ȘOC: Am foarte mari rezerve privind obligativitatea vaccinării

 

În săptămâna imunizării, într-o dezbatere publică de pe site-ul Ministerului Sanatatii, Liviu Dragnea a spus ca are ”foarte mari” rezerve în privința obligativității vaccinarii copiilor.

 

Eu am foarte mari rezerve pentru a obliga, pentru a fi o măsură obligatorie. Vă spun sincer, am foarte mari rezerve aici”, a răspuns Liviu Dragnea, citat de News.ro.

 

Cu toate acestea, premierul Sorin Grindeanu a declarat joi că ambii săi copii sunt vaccinați, dar a avut probleme în obținerea vaccinurilor.

 

”Am doi copii, de șase și trei ani. I-am vaccinat pe amândoi, dar de fiecare dată am avut probleme în a găsi vaccinul de care aveam nevoie. Poate sunt eu unul dintre părinții care au avut noroc, dar vaccinarea propriului copil nu trebuie să țină nicidecum de o chestiune legată de hazard", a declarat Grindeanu, citat de Digi 24.

 

De asemenea, șeful Executivului a atras atenția că rezolvarea problemei lipsei vaccinurilor este esențială, dar în același timp trebuie luate măsuri în privința lipsei de informare. Premierul a vorbit și despre părinții care aleg să nu își imunizeze copiii.

 

”Susțin ideea că părinții au dreptul de a alege ce consideră mai bine pentru copilul lor, dar, în același timp, mai cred că alegerile individuale trebuie puse în discuție, atunci când îi rănesc pe cei din jur, pentru că un copil nevaccinat nu-și riscă doar propria sănătate, ci și pe a celorlalți copii din jurul său. Sunt hotărât să luăm măsurile necesare în dialog permanent cu medicii, cu instituțiile responsabile în domeniu, astfel încât, pe de o parte să reușim să rezolvăm — și nu doar temporar problema vaccinurilor, iar pe de altă parte să reușim să informăm și să educăm corect românii în legătură cu importanța imunizării, pentru că aceasta este calea corectă”, a explicat prim-ministrul.

Comentarii Facebook