Jurnalist american, despre interviul cu Ceausescu: "Avea testicule imense, ca doua rosii coapte"


Unul dintre jurnalistii de la revista Newsweek, care a realizat un interviu cu Nicolae Ceausescu in august 1989, a spus intr-un interviu ca dictatorul avea testicule imense.

"Mi-a intins o mana moale si umeda. Atotputernicul conducator era, de fapt, un pitic nepieptanat. In timpul interviului, am notat 'oua', nu ca un comentariu editorial, ci ca o observatie evidenta. Ceausescu se asezase, iar eu ma uitam la testiculele sale, care se vedeau prin pantalonii foarte largi si pareau doua rosii coapte, turtite pe picioarele lui, malignate. Ele erau asa mari, el e un dictator atat de mic. Parea obsedat de putere. Cand fotoreporterul nostru l-a atins pe umar, iar el nu era obisnuit sa fie atins, s-a intors brusc si s-a dezechilibrat. Dadea din maini sa nu cada", a povestit Michael Meyer, intr-un interviu acordat Radio Europa Libera.

"M-a surprins cand a inceput sa vorbeasca. Parea ca se exprima greoi, ca parca se chinuie sa pronunte cuvintele. Avea gura cazuta intr- o parte, ca o paralizie in acea zona a fetei. Parca suferise un atac cerebral candva. A fost politicos si cooperant. Cred ca era o experienta noua sa faca o sedinta foto singur cu un fotograf din vest. Cum l-am asezat, asa a stat la poze. Daca la interviu s-a vorbit in engleza si era nevoie de un translator, eu m-am inteles cu el in franceza. M-a surprins placut ca stia aceasta limba. Era amabil, insa cand puneam aparatul la ochi, adopta pozitia si atitudinea unui om mandru si puternic", a spus Peter Turnley, pentru Libertatea.ro.

Echipa a publicatiei Newsweek, formata din Peter Turnley, Michael Meyer si Ken Auchincloss, a discutat cu Nicolae ceausescu in august 1989.

Comentarii Facebook