Islanda nu mai impune restrictii muncitorilor romani

Cetatenii romani nu vor mai avea restrictii pe piata muncii din Islanda, incepand cu 1 ianuarie 2012, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).




Guvernul de la Reykjavik a decis liberalizarea pietei muncii pentru conationalii nostri, astfel romanii vor avea liber la munca in Islanda. "Ministerul Afacerilor Externe saluta decizia guvernului Republicii Islanda de liberalizare totala a pietei islandeze a muncii pentru cetatenii romani, incepand cu 1 ianuarie 2012. Prin eliminarea restrictiilor privind accesul muncitorilor romani pe piata islandeza, executivul de la Reykjavik transmite un semnal clar atât în sprijinul principiului european al liberei circulatii a fortei de munca, cat si in acord cu ansamblul valorilor si drepturilor care stau la baza constructiei europene", se arata in comunicatul de presa al MAE.


Aceasta decizie se spera a fi una buna pentru romanii care lucreaza in strainatate, dupa restrictiile care au fost impuse cetatenilor tarii noastre in Spania si problemele cu care se confrunta romanii din Italia.

Comentarii Facebook