Ion Iliescu a declarat ca Adrian Paunescu nu i-a cantat omagii lui Ceausescu: "Numai oamenii superficiali pot spune asta!"


Ion Iliescu a declarat ca Adrian Paunescu nu a fost poetul lui Ceausescu asa cum afirma unii oameni "superficiali", care "rastalmacesc ceea ce a fost Paunescu".

"Este poetul national, este omul care a exprimat cel mai bine simtamintele oamenilor, ale romanilor, care s-a batut pentru cauza celor multi si care si-a consacrat intreaga sa viata, intreaga sa creatie celor care au simtit si simt acest lucru. Dincolo de toate incercarile mediatizate sau non-mediatizate, oamenii au aceasta simtire directa. (...) Un om de suflet, si-a consacrat viata unei cauze, cauza celor multi si cauza natiunii romane, un mare creator, un mare poet, este poate cel mai prolific poet al tarii. Avea o capacitate de creatie extraordinara. Eu ma intalneam cu el din cand in cand prin tara si era cu zeci de pagini. El intr-o noapte era capabil sa umple zeci de pagini de poezie. Avea o forta extraordinara si o reactie rapida la eveniment. Era un om cu o traire formidabila. Eu asa l-am cunoscut ca pe un om care traia sentimente profunde, puternice", a declarat Ion Iliescu, citat de realitatea.net.

"Numai oamenii superficiali si lipsiti de buna credinta pot sa rastalmaceasca de o maniera atat de primitiva a ceea ce a fost Paunescu si ce a fost personalitatea sa. El a avut o nota critica fata de toate  fenomenele negative din societate. 'Analfabetilor' a scris-o in 1979 si a adresat cuvinte severe la adresa conducerii de atunci. Numai oamenii care nu au buna credinta pot sa ignore aceasta latura din creatia lui Paunescu. A fost un om cu o combustie interioara extraordinara. Combustia interna a dus si la epuizarea propriului organism, un om care parea robust iata ca s-a dovedit slab in aceste momente. Si-a devorat propria inima cum s-ar spune, care a cedat in ultimele clipe. Aceasta imagine va ramane in memoria tuturor. Sa-i pastram memorie vesnica", a mai afirmat fostul presedinte al Romaniei.

Comentarii Facebook