IOAN RUS o contrazice pe Kovesi, șefa DNA, și o compară cu Vlad Țepeș

 

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, o contrazice pe Laura Codruţa Kövesi, șefa DNA, care a spus că legăturile dintre poliţişti și politicieni reprezintă o vulnerabilitate.

 

Prezent la bilanțul Ministerului de Interne, Ioan Rus a spus că: ”Nu sunt de acord că limitarea relaţiilor dintre politicieni şi poliţişti este o vulnerabilitate la sistemul de luptă împotriva corupţiei decât dacă plecăm de la premisa că unii sunt corecţi şi ceilalţi corupţi sau invers”.

 

Ministrul Transporturilor susține că numai Vlad Țepeș s-a luptat singur. ”În valuri s-a mai luptat, Vlad Ţepeş a făcut tot aşa. Boierii s-au mutat la turci, iar efectele le-am văzut sute de ani după aceea”, a mai spus Ioan Rus.

 

El crede că lupta împotriva corupției nu trebuie să fie monopolul unei instituții. ”În realitate, această luptă trebuie să o ducem toţi. Construcţia unei viziuni pozitive asupra unei instituţii a statului se face de către toţi, nu-i apanajul unor anumite instituţii (...) N-are rost să o iubim sau să o urâm pe doamna Codruţa. Îşi face treaba cum se cuvine. Atâta doar că toţi trebuie să ne facem treaba şi să vedem cum dezvoltarea acestei ţărişoare să fie una adevărată”, a spus Rus, conform romaniatv.net.

 

Laura Codruţa Kovesi, şeful DNA, a declarat luni, la bilanțul MAI, că una dintre vulnerabilităţi constă în ”legăturile care există între angajaţi ai MAI si politicieni locali si oameni de afaceri”.

Comentarii Facebook