Ioan Avram Muresan, condamnat definitiv la sapte ani cu executare


Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat de deturnare de fonduri.

Cei cinci judecatori de la Curtea Suprema au mentinut astfel condamnarea decisa, in aprilie 2011, in cazul lui Ioan Avram Muresan de catre instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie care a judecat la fond acest dosar.

Au fost pastrate sentintele si pentru Ioan Enea Truta - sapte ani de inchisoare cu executare pentru deturnare de fonduri si a fost achitat pentru complicitate la luare de mita, iar Silvia Capitanu (fosta Buzatu) a primit o pedeapsa de cinci ani de inchisoare cu executare pentru deturnare de fonduri, scrie Mediafax.

Fostul ministru Ioan Avram Muresan a fost acuzat ca ar fi intocmit mai multe rapoarte pentru scoaterea din rezerva de stat sub forma de imprumut a cantitatii de 5.000 de tone ulei, in beneficiul SC Sun Oil SRL Ramnicul de Jos - judetul Constanta.

Anchetatorii au stabilit ca Muresan, Truta si Capitanu ar fi schimbat destinatia fondului de contrapartida aferent imprumutului extern acordat de Agentia pentru Dezvoltare Internationala a Statelor Unite Guvernului Romaniei. Banii, 29.507.688.963 de lei vechi, au fost folositi in alte scopuri.

Comentarii Facebook