Ingredientele secrete ale berii care nu apar pe etichete

 

O investigatie realizata de Business Insider arata ca berea contine mai multe ingrediente de care cei mai multi oameni nici n-au idee, cum ar fi gandacii, maruntaiele pestilor sau par de sobolan.

GANDACI STRIVITI - Business Insider sustine ca Starbucks striveste gandaci pentru a obtine colorantul rosu folosit in cafelele sale.

SECRETII ANALE DE CASTOR - Firmele producatoare de inghetata folosesc o combinatie intre urina si secretiile anale ale castorilor, numita "castoreum", pentru a crea aromele de vanilie si zmeura. Castoreum, produs aprobat de Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA (FDA), este folosit si in parfumuri.

VEZICA DE PESTE - Conform Business Insider, "ingredientul" secret care ofera stralucire berii este vezica uscata de peste. BBC a confirmat aceasta teorie printr-o investigatie care a scos la iveala ca majoritatea berilor britanice contin vezica de peste.

NISIP - Sosul picant din restaurantele Wendy's contine, pe langa chili, si nisip, folosit drept agent antiaglomerant.

TESUT CONJUNCTIV DE PORC - Gelatina folosita la jeleuri este facuta din colagen, care la randul ei se obtine din tesut conjunctiv de porc fiert.

SECREtTII DE OAIE - Lanolina, un aditiv aprobat de FDA care face guma de mestecat mai moale, provine din prelucrarea lanii de oi. Aceasta substanta gelatinoasa se mai gaseste si in cosmetice, in protectia solara si in produsele pentru copii.

RUMEGUS - Cascavalul ras contine rumegus, care il face sa nu se lipeasca.

PENE DE RATA SI PAR UMAN - Conform Business Insider, producatorii de paine folosesc un aminoacid numit L-cisteina, care face painea mai moale. Acest aminoacid este format din 80% par de om prelucrat, dar contine si pene de rata prelucrate. McDonald's foloseste L-cisteina pentru placintele sale.

VIERMI - FDA spune ca este "perfect normal" ca, in fiecare 100 de grame de ciuperci, sa se "strecoare" maximum 19 viermi si 74 de acarieni.

DEODORANT DE WC - Bisulfitul de sodiu, folosit in majoritatea odorizantilor de WC, este folosit in prepararea chips-urilor, pentru a le prelungi termenul de valabilitate si a evita decolorarea.

PARUL DE SOBOLAN - FDA permite ca, la fiecare 100 de grame de ciocolata, sa apara un fir de par de sobolan si 60 de fragmente de insecta.

Comentarii Facebook