Incident aviatic! Sute de litri de combustibil s-au scurs dintr-un avion cu turisti britanici - FOTO de la incident

 

Un avion care transporta turisti britanici a trebuit sa aterizeze de urgenta pe un aeroport italian, dupa ce sute de litri de combustibil s-au scurs in zbor din aripa dreapta.

Avionul Boeing 757 apartine companiei Thomas Cook si tocmai decolase de pe aeroportul din Torino spre Birmingham, avand la bord 231 de pasageri, care plecau din Italia dupa o scurta vacanta la schi. La cateva minute de la decolare, capitanul a anuntat prin radio turnul de control ca din aripa dreapta a aparatului de zbor se scurge combustibil.

Oficialii de la sol au vazut si eu problema si au chemat pe pista aeroportului echipaje de interventie. Dupa cum se vede si in fotografiile surprinse de la sol, combustibilul a inceput sa curga inca din momentul in care avionul a inceput sa se inalte.

Pasagerii au observat si ei problema, iar capitanul le-a prezentat riscurile inca inainte de atinge altitudinea din care sa poata incepe coborarea pe pista aeroportului. Echipele de interventie de la sol au asteptat ca avionul sa aterizeze si apoi au inconjurat aparatul de zbor si pasagerii au fost evacuati rand pe rand.

Pista aeroportului nu a mai putut fi folosita cateva ore, cat timp au durat operatiunile de indepartare a combustibilului scurs. Oficialii operatorului de turism Thomas Cook au confirmat incidentul si au anuntat ca a fost trimisa la Torino o echipa de ingineri care sa repare defectiunea.

Comentarii Facebook