Incep probele scrise la Bacalaureat. Vezi structura subiectelor!


Peste 200.000 de absoventi de liceu vor sustine luni prima proba scrisa a examenului de Bacalaureat din acest an.

 

Candidatii trebuie sa rezolve trei subiecte, iar cei care vor fi prinsi ca incearca sa copieze vor fie liminati din examen si nu vor mai fi primiti nici la toamna, nici anul viitor la Bacalaureat, informeaza stirileprotv.ro.

 

Iata cum vor arata subiectele la proba scrisa la Limba romana, in viziunea celor care le-au facut:
1. Subiectul are ca suport un text literar studiat/ la prima vedere care apartine unuia dintre genurile: liric, epic, dramatic. Tipuri de itemi: semiobiectivi cu raspuns scurt si cu raspuns elaborat.
2. Subiectul consta in elaborarea unui text argumentativ si are ca suport un text de tip aforistic. Subiectul consta intr-un item subiectiv de tip eseu liber.
3. Subiectul consta in elaborarea unui eseu structurat si vizeaza aspecte de analiza tematica, structurala, stilistica, a operelor studiate ce apartin autorilor canonici/ speciilor literare mentionate in programa de bacalaureat.

 

Marti, 28 iunie, candidatii vor sustine proba scrisa la Limba si literatura materna, miercuri, 29 iunie, proba obligatorie a profilului, joi, 1 iulie, proba la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele finale vor fi afisate in 8 iulie, dupa rezolvarea contestatiilor.

Comentarii Facebook