Incep inscrierile la Bacalaureat! Vezi calendarul examenelor


Inscrierile la prima sesiune de Bacalaureat au inceput astazi, 23 mai, si se vor incheia in 27 mai, iar proba A, de evaluare a competentelor lingvistice in limba romana, sa fie sustinuta in perioada 6-8 iunie.

Absolventii clasei a XII-a sau cei din anii trecuti trebuie sa depuna la secretariatele liceelor o fisa tip informatizata de inscriere.

Metodologia de examen precizeaza ca persoanele care au fost respinse la sesiunile anterioare incepand din 2003 pot solicita recunoasterea unor probe promovate. Acestia trebuie sa prezinte o adeverinta care sa ateste rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat in sesiunile mentionate.

Potrivit calendarului de examene, proba A, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, sa fie sustinuta in perioada 6-8 iunie. Proba B, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, se va desfasura in intervalul 8-10 iunie. Proba D, privind evaluarea competentelor digitale, se va derula intre 13 si 17 iunie, iar proba C, de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, va avea loc in perioada 20-23 iunie.

Probele scrise vor incepe in 27 iunie si vor dura patru zile. Prima va fi proba scrisa la limba si literatura romana, iar in 28 iunie, proba scrisa la limba si literatura materna. Proba scrisa obligatorie a profilului va fi sustinuta la 29 iunie, iar in i iulie va avea loc proba la alegere.

Afisarea rezultatelor se va face in 3 iulie, iar contestatiile pot fi depuse pana in 4 iulie, intre orele 8.00-12.00.

Rezultatele finale vor fi afisate la 8 iulie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc in perioada august-septembrie, iar inscrierile se fac in intervalul 11-15 iulie.

Comentarii Facebook