Duminica 20 Iunie

Inca o zi liberă pentru români? 1 iunie ar putea deveni zi nelucrătoareRomânii ar mai putea avea încă o zi liberă, după ce mai mulți parlamenatari au semnat o propunere legislativă prin care 1 iunie să fie declarată zi nelucrătoare.

Potrivit News.ro, aceștia au motivat iniţiativa prin faptul că ”timpul scurt petrecut de părinţi cu copiii lor şi lipsa de la evenimentele şi serbările organizate cu această ocazie afectează în mod negativ evoluţia copiilor şi dezvoltarea lor în societate”.

Propunerea, inițiată de senatoarea UDMR Rozalia Biro şi deputatul PNL Claudia Boghicevici, a fost semnată de 61 de deputaţi şi senatori de la toate partidele reprezentante în Parlament şi îşi propune modificarea articolului 139 din Legea 53/2003, Codul Muncii.

Românii petrec foarte mult timp la serviciu şi au puţine zile pe care le dedică copiilor, în mod exclusiv. Luând toate aceste date în considerare, considerăm că, de 1 iunie, Ziua Copilului, unul dintre cadourile cele mai de preţ pe care le-ar putea primi cei mici ar fi timpul şi atenţia părinţilor”, se arată în expunerea de motive.

Comentarii Facebook