Vineri 27 Ianuarie

Încă o țară a legalizat consumul recreațional de marijuanaCanada a devenit, miercuri, cea de-a doua ţară din lume care legalizează consumul de canabis în scop recreativ.

Un oficial din Guvernul canadian a explicat faptul că este permisă posesia a până la 30 de grame de marijuana, un anunţ în acest sens urmând să fie făcut miercuri.

Utilizarea canabisului în scopuri medicale este permisă în Canadă încă din 2001, iar guvernul lui Justin Trudeau a lucrat la acest proiect de legalizare a consumului de marijuana în scopuri recreative timp de doi ani, conform Mediafax.

Uruguay a fost prima ţară din lume care a legalizat marijuana, în 2013.

Miercuri, la miezul nopţii (ora locală), magazinele din zonele estice ale Canadei au fost primele care au pus în vânzare canabis în scop recreativ.

Cel puţin 111 magazine din Canada - care are o populaţie de 37 de milioane de oameni - şi-au anunţat intenţia de a vinde canabis.

Canadienii vor putea comanda marijuana şi online, iar analiştii estimează că produsele pe bază de canabis vor aduce ţării încasări de 9 - 16 miliarde de dolari.

Produsele alimentare şi băuturile, precum negresele, mierea şi cocteilurile pe bază de canabis, ar putea deveni legale un an mai târziu.

Comentarii Facebook