În care parte a zilei ești mai predispus să minți? Vezi ce spun cercetătorii


Potrivit ultimelor studii, capacitatea de autocontrol și de a evita minciunile scade treprat în decursul unei zile, astfel că, probabilitatea de a minți sau de a fi necinstit este mai mare la sfârșitul zilei.

Ca cercetători specializaţi în probleme de etică, am realizat experimente în care am examinat diferite comportamente imorale, precum minţitul, furatul sau înşelatul. Am constatat că experimentele realizate dimineaţa scoteau la iveală un nivel scăzut de comportament neetic”, au explicat în lucrarea lor Maryam Kouchaki de la Universitatea Harvard şi Isaac Smith de la Universitatea Utah.

În urma acestore observații, oamenii de știință au pus problema dacă nu ar fi mai ușor să rezistăm tentației de a minți sau de a înșela în timpul dimineții, decât după-amiaza.

Cunoscând faptul că autocontrolul poate fi afectat de lipsa de odihnă şi de acţiunea repetată de a lua multe decizii, Kouchacki şi Smith au vrut să examineze dacă activităţile normale din timpul zilei sunt suficiente pentru a diminua autocontrolul şi a ne creşte şansele de a fi imorali.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook