Miercuri 24 Aprilie

Imnul national va rasuna obligatoriu lunea in scoli, iar drapelul va fi arborat permanent


Potrivit unei propuneri legislative, imnul national va rasuna obligatoriu lunea in scoli, iar drapelul va fi arborat permanent deasupra tablei de scris.

Propunerea legislativa a fost depusa la Senat in 8 septembrie, iar forul decizional va fi Camera Deputatilor.

Proiectul legislativ ar urma sa moficice doua articole ale Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice, anunta Mediafax.

Astfel, pe langa sediul partidelor politice, al sindicatelor, al institutiilor de invatamant si cultura, drapelul trebuie arborat si "in fiecare sala de clasa din invatamantul primar si gimnazial, deasupra tablei de scris".

De asemenea, prevederea care spune ca imnul national al Romaniei se intoneaza la inceputul programului zilnic in scolile primare si gimnaziale se modifica si "imnul national al Romaniei se intoneaza obligatoriu, in fiecare zi de luni, in toate salile de clasa din invatamantul primar si gimnazial".

Schimbarile vin in contextul scandalului creat de modul in care Marcel Pavel a intonat imnul national in debutul meciului Romania - Franta.

 

Vezi si...

Marcel Pavel a dat cu imnul national de gard

Comentarii Facebook