Imagini superbe cu un zimbru în libertate, în pădurile din Parcul Natural Vanatori Neamț - VIDEO

 

Imagini superbe cu un zimbru mascul troienit de ninsorile recente din zona montană din Parcul Natural Vanatori Neamt au fost postate de Romsilva.

 

Masculul tânăr este unul născut în libertate, imaginile dovedind că s-a adaptat perfect în libertate, inclusiv condițiilor de iarnă.

 

Frumoasele imagini au fost filmate de Răzvan Deju, specialistul în științele vieții al Parcului Natural Vanatori Neamt.

 

Timp de două secole, zimbrii au dispărut din fauna României, până în 1958, când au fost aduse în țară câteva exemplare. 

 

În urmă cu șase ani, specialiștii Romsilva din cadrul Parcului Natural Vânători Neamț au eliberat primele exemplare în natură, iar în prezent, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate. 

 

Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare. 

 

Specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare de zimbru în fiecare an, în urma unui proces îndelungat de selecție și acomodare.

 

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, parcul fiind introdus în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

 

Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versanul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Comentarii Facebook