Ilie Năstase, despre pensia fostului președinte: ”Băsescu are pensie nesimţită”


Fostul președinte al României, Traian Băsescu, s-a pensionat în data de 4 noiembrie 2014, iar recent a încasat prima sa pensie.

Pentru funcția de comandat de navă pe care Băsescu a deținut-o, acesta primește o pensie de 2.500 lei, la care se adaugă 75% din indemnizația de președinte. Indemnizația unui fost șef de stat este de 5060 lei.

Ilie Năstase s-a declarat indignat de suma pe care o primește fostul președinte.

"Mie, unul, mi-ar fi ruşine ca lumea să afle despre mine că încasez atâţia bani pe lună de la stat, în condiţiile în care mulţi români, chiar populaţia activă şi nu pensionari, încasează sume cu care abia îşi ţin zilele. Băsescu are pensie nesimţită. Nu ştiu cum se calculează pensiile astea şi nu ştiu cum mulţi pensionari, aşa cum aud, ajung să ia pensii de doar câteva sute de lei după o viaţă în care au muncit. Nu este normal să fie asemenea diferenţe între pensii. Nu mă refer la salarii, unde fiecare câştigă pentru ceea ce munceşte, dar după ce am muncit o viaţă, cu toţii avem dreptul la un trai decent", a declarat, pentru ziarulring.ro, fostul mare tenismen.

Comentarii Facebook