Hollywood câștigă lupta cu pirateria. Unul dintre cele mai celebre site-uri de torrente s-a închis


Hollywood-ul a câștigat lupta împotriva unuia dintre cele mai celebre site-uri de torrente din lume, isoHunt, acesta din urmă fiind nevoit să plătească o amendă uriașă, în valoare de 110 milioane de dolari, conform înțelegerii semnate de proprietarul site-ului, Gary Fung.


Am dus o lupta buna, am terminat cursa si am ramas increzator”, a spus Gary Fung.

"Intelegerea aceasta este un important pas inainte in sesizarea potentialului enorm al Internetului ca o platforma pentru comert legitim si inovatie", a spus CEO-ul MPAA, Chris Dodd, intr-o declaratie, citat de yoda.ro.


"E trist sa-mi vad copilul ca pleaca. Dar am dus o lupta buna, am terminat cursa si am ramas increzator. 10,5 ani de isoHunt au fost o lunga calatorie dupa standardele oricarui business si o eternitate dupa standardele startupurilor de pe Internet. A inceput ca un hobby in programare, in timpul zilelor mele la universitate, si a ajuns atat, atat de mult. A fost o experienta de invatat mult peste ce mi-am imaginat. Am facut tot ce am putut promovand beneficiile sociale ale BitTorrent si ale file sharingului, ale cautarii si ale culturii de sharing in esenta ei, dar e timpul pentru mine sa merg mai departe spre nou idei de software si proiecte", a spus Gary Fung pe pagina lui.

Reprezentantul studiourilor de film americane spune că închiderea isoHunt trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toți cei care piratează industria cinematografică, scrie tnw.

Comentarii Facebook