Guvernul Ungariei de ziua maghiarilor din România: Autonomia Ţinutului Secuiesc este mai importantă decât criza migraţiei

 

Cauza autonomiei Ţinutului Secuiesc este mai importantă decât criza migrației, a declarat, joi, Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, la Sfântu Gheorghe.

 

Cauza autonomiei Ţinutului Secuiesc are o importanţă mai mare pentru partidele de guvernământ din Ungaria decât criza migraţiei şi susţinerea financiară a imigranţilor de religii şi obiceiuri complet străine, care reprezintă în schimb o prioritate pentru partidele de opoziţie. Dacă alianţa Fidesz - Partidul Creştin-Democrat va obţine majoritatea voturilor (în cadrul alegerilor), atunci Ungaria va rămâne a maghiarilor, Ţinutul Secuiesc va fi al secuilor, iar Europa va rămâne a europenilor”, a spus Lazar, conform MTI.

 

Şeful de cabinet al premierului Ungariei a mai spus că ”Europa este din nou un teren de luptă între ideologiile imperialiste şi cele naţionaliste”, iar miza următoarelor alegeri parlamentare va fi ”dacă Ungaria va deveni un rai al imigranţilor sau un apărator al independenţei naţionale”.

Comentarii Facebook