Guvernul nu este de acord cu amendamentul privind graţierea unor fapte de corupţie

 

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că Executivul nu susţine amendamentul depus de parlamentarul PSD, Şerban Nicolae, prin care ar urma să fie graţiate fapte de corupţie.

 

De dimineaţă, ministrul Justiţiei cred că a clarificat şi subliniez şi eu: Guvernul nu susţine amendamentul de care vorbeaţi (n.red. amendamentul depus de Şerban Nicolae). Am trimis un proiect de lege care nu avea prevăzut aceste lucruri, nu e prevăzut de guvern”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, într-un interviu la Radio România Actualităţi.

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, când a fost întrebat de amendamentul senatorului Şerban Nicolae, că nu crede că graţierea ar trebui să se aplice şi faptelor de corupţie. ”Citesc şi eu propunerea şi facem un punct de vedere al Ministerului Justiţiei. Mai curând cred că este o opţiune personală, o iniţiativă a senatorului Şerban Nicolae”, a declarat Tudorel Toader.

 

Acesta a mai spus că nu i se pare normal ca grațierea să se aplice și pentru faptele de corupţie.

 

Discuțiile s-au iscat după ce în cursul zilei de luni senatorul PSD Șerban Nicolae a depus un amendament la Legea graţierii, aflată în dezbatere în Comisia juridică a Senatului, prin care se graţiază şi fapte de corupţie precum luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

 

E un punct de vedere. Unii, spre exempu, vor ca unii să facă puşcărie doar în weekend. E părerea lor că închisoarea ar trebui făcută doar în weekend. Raţiunea o vom discuta în comisie, nu am de ce să dau răspunsuri celor de la PNL sau de la PCR sau alte partide (...) Opiniei publice îi voi da mâine, facem dezbatere cu toate instituţiile implicate. Nu e niciun secret”, a declarat senatorul PSD Şerban Nicolae, conform Mediafax.

 

De asemenea, Şerban Nicolae a depus un amendament care prevede graţierea persoanelor cu condamnări de până la 3 ani.

 

Mie mi s-a părut că 5 ani este o pedeapsă mult prea mare şi atunci am spus că se graţiază integral doar pedepsele de până la 3 ani. E adevărat că nu m-am gândit cine iese”, a mai spus senatorul PSD.

Comentarii Facebook