GREVĂ DE SEX pentru demiterea preşedintelui în Togo

 

Reprezentantele grupării togoleze de opoziţie "Să salvăm Togo" au protestat pentru demisia preşedintelui Faure Gnassingbé, potrivit presei internaţionale.

Mesajul a fost transmis de o activistă a mişcării, Isabelle Ameganvi, care le-a cerut femeilor din Togo să urmeze exemplul liberienelor, care au recurs la acelaşi procedeu pentru a grăbi încheierea războiului civil ce a marcat Liberia până în anul 2003.

"Femeile togoleze se vor declara într-o grevă a sexului începând de luni pentru a-şi mobiliza soţii să întreprindă mai multe acţiuni care să conducă la plecarea lui Gnassingbé de la putere", a spus ea la o manifestaţie.

"Celui care ne conduce (n.r preşedintele) îi plac relaţiile sexuale, motiv pentru care le invit pe togoleze să se abţină să-l vadă în această săptămână", a mai adăugat activistă Isabelle Ameganvi, citată de realitatea.net

Mişcarea "Să salvăm Togo", ce regrupează nouă organizaţii ale societăţii civile şi şapte partide şi mişcări de opoziţie, a organizat în ultima săptămâna trei manifestaţii împotriva preşedintelui, la care au avut loc confruntări violente între protestatari şi forţele de ordine, soldate cu peste o sută de răniţi şi arestarea a 125 de persoane.

Preşedintele Faure Gnassingbé a fost instalat la putere în anul 2005 după moartea tatălui său, Gnassingbé Eyadema, care a condus Togo timp de 38 de ani.

Comentarii Facebook