Gest incredibil al clujeanului Valentin Jucan la o ședință CNA FOTO


Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a făcut un gest total neașteptat în timpul ședinței de Consiliu de marți.

CNA a decis amendarea postului de televiziune B1TV cu suma de 70.000 de euro, în data de 6 februarie, pentru lipsă de imparţialitate şi echilibru în ediţiile din 12 şi 25 decembrie ale emisiunii "Sub semnul întrebării", realizată de Robert Turcescu, iar în ședința de astăzi s-a votat reducerea sancțiunii.

După ce au rediscutat peste o oră şi jumătate situaţia B1 TV în şedinţa CNA de marţi, 18 februarie, şapte membri ai Consiliului au votat "împotriva" propunerii Narcisei Iorga de reducere a sancţiunii aplicate B1 TV de la 70.000 de lei la somaţie publică.

Imediat după votul dat de membrii CNA în cazul B1 TV, Valentin Jucan a aşezat pe masa sa din sala de şedinţe a Consiliului "un trofeu" format dintr-o placă de culoare galbenă pe care scrie cu majuscule "Presa liberă". Peste acest mesaj este legat un lanţ, sub care apar alte două mesaje, respectiv "8 membri CNA" şi "abuzuri", informează Mediafax.

 



Jucan a declarat că a confecționat singur obiectul și îl avea pregătit de mult timp.

"Îl aveam pregătit de mult şi îl aveam pregătit nu pentru subiectul B1 TV (...) Îl aveam pregătit pentru un moment pe care îl voi considera un abuz. Am aşteptat un moment pe care să-l consider că este un abuz legat de libertatea de opinie", a spus Valentin Jucan.

După ce membrul CNA a expus respectivul obiect, acesta a părăsit sala de şedinţe.

 

Foto: Mediafax

Comentarii Facebook