Miercuri 24 Aprilie

Funeriu ataca Antena 3, care l-a acuzat ca nu si-a luat Bac-ul din prima! "Mi-am luat Bac -ul cu brio"


Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a fost acuzat de postul de televiziune Antena 3 ca nu si-a luat Bac- ul din prima, iar astazi si-a prezentat CV -ul.

"Mi-am luat Bac-ul din prima, nu am avut nicio problema, pentru universitatea pe care am urmat-o, trebuia sa fii printre primii la terminarea liceului", a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, pentru realitatea.net.

"Am obtinut atunci note foarte, foarte mari la matematica si fizica, note acceptabile la celelate materii. Nu mai stiu notele. Am avut, cu un coleg al meu, cea mai mare medie de absolvire a bacalaureatului din liceu. A fost un bacalaureat de succes", a mai spus ministrul Educatiei.

Studiile ministrului Daniel Funeriu:

• 1977-1978 - Scoala Generala Savarsin, clasa I;
• 1978-1985 - Scoala Generala Nr. 18, Timisoara, clasele II-VIII (clasa speciala de gimnastica de performanta);
• 1985-1988 – Liceul de Filologie-Istorie Timisoara (atualul Colegiu Banatean), sectia de chimie-biologie, clasa a IX-a pana la clasa a XI-a;
• 1988-1989 – Lycée International des Pontonniers, Strasbourg, Franta, clasa a XII-a;
• 1989-1991 – Classes Preparatoires aux Grandes Ecoles, Lycée Kléber, Strasbourg;
• 1991-1994 – European Higher Institute for Chemistry Strasbourg (Grande Ecole de chimie). Titlul obtinute: Inginer in Chimie, specializarea: Chimie Organica;
• 1994-1995 – Diplome d-Etudes Approfondies (DEA), Université Louis Pasteur, Strasbourg. Subiect de cercetare: Cataliza Supramoleculara si Chimie Combinatorie Dinamica. Clasificare: sef de promotie;
• 1995-1999 – Teza de doctorat, Université Louis Pasteur, Strasbourg. Titlu: Multiple-Subroutine Self-Assembly: a Concept for the Generation of Discrete, Nanoscale Architectures. Laboratorul prof. J.-M. Lehn (premiu Nobel in chimie). Juriu: Prof. A. von Zelewsky (Fribourg, CH), Proh. J.-M. Lehn (Strsbourg, F), Prof. J. Siegel (San-diego, USA), Prof. M.W. Hosseini (Strasbourg, F). Clasificare: Très honorable avec félicitations écrites du jury (cel mai inalt rang, conferit primilor 5% dintre candidatii la doctorat din toate domeniile).

Realizatorul Antena 3, Radu Tudor, a declarat ca postul de televiziune nu l-a acuzat pe Daniel Funeriu, ci a prezentat "o fisa de studiu primita de la un telespectator. Noi nu l-am auzat, ci am prezentat aceste informatii primite de la un telespectator din Franta".

Comentarii Facebook