Fraudă de 22 de MILIOANE de euro. Directorii de bancă acordau credite ilegal


Mai mulţi bancheri din Bucureşti şi Călăraşi sunt cercetaţi pentru acordare de credite bancare. Frauda totală este de 22 de milioane de euro.

50 de percheziţii au avut loc joi dimineaţa, în Capitală şi Giurgiu, într-o anchetă care vizează anihilarea unei reţele de bancheri care sunt acuzaţi de fraudă. Din reţea făceau parte directori de bănci dar şi oameni din lumea interlopă. Doar la Călăraşi prejudiciul este de 15 milioane de euro, conform Realitatea.net.

În anchetă sunt implicate trei bănci comerciale, care acordau credite ilegal.

Director al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Aurel Şaramet, dar şi Cercel - Duca Alexandru Claudiu, vicepreşedinte al unei unităţi bancare, Mihai Grigoroiu, Roşu Cătălin Ionuţ şi Atanasiu Andrei, angajaţi în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi Diaconescu Florian Dragoş, sunt doar câţiva dintre cei cercetaţi.

Creditele ilegale acordate, citând surse DIICOT, au fost în valoare de 22 de milioane de euro şi, în total, 100 de persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT din Bucureşti.

Ruse Daniel, un bărbat din Călăraşi, conducea gruparea, acesta obţinând 40 de credite ilegale, folosindu-se de documente obţinute de la Ministerul Economiei. Creditele erau de valori foarte mari şi au fost folosite pentru a achiziţiona utilaje industriale foarte scumpe, dar şi o fermă de porci din Olteniţa, pentru 2 milioane de euro, apoi obţinând un credit de 10 milioane de euro pentru a o pune la punct.

Vicepreşedintele băncii BRD este chemat la audieri. CEC şi BCR sunt de asemenea prejudiciate în aceste fraude. Un fost general SIE, este şi el chemat la audieri.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bucureşti şi Biroul Teritorial Călăraşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 48 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălarea banilor. În acest sens, la data de 1 noiembrie 2012, procurorii DIICOT au efectuat un număr de 50 de percheziţii domiciliare la locuinţele învinuiţilor precum si la sediile unor societati comerciale din municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu", se arată într-un comunicat al Direcţiei, citat de Mediafax.






Comentarii Facebook