Franta nu vrea Romania in spatiul Schengen pana in vara anului viitor

Franta va cere amanarea luarii unei decizii privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen pana in vara lui 2011, potrivit secretarului de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche.

 

Lellouche a spus in fata Comisiei pentru Afaceri Europene din Adunarea Nationala ca "trebuie sa fim vigilenti" cu privire la Romania si Bulgaria "care spera sa adere la spatiul Schengen in martie", informeaza Mediafax.

 

Secretarul de stat a evocat probleme privind supravegherea frontierelor Uniunii Europene si lupta impotriva coruptiei. El a spus ca rapoartele periodice de evaluare facute din doi in doi ani sunt "ingrijoratoare".

 

"Suntem favorabili unei amanari a acestei decizii cel putin pana la raportul Comisiei privind aplicarea mecanismului de cooperare si verificare, din vara lui 2011", a declarat Lellouche. El a spus ca frontiera romano-moldoveneasca este controlata deficitar din cauza acordarii cetateniei romane moldovenilor, a "gaurii neagre" reprezentate de teritoriul transnistrean separatist si a nivelului de coruptie din Ucraina.

 

Foto: ziare.com

Comentarii Facebook