Luni 27 Septembrie

Basescu a retrimis in Parlament legea privind stimulentele bugetarilor

Presedintele Traian Basescu a trimis Parlamentului cererea de reexaminare a Legii pentru aprobarea Ordonantei 1/2010, care prevede reincadrare in functii a unor categorii de bugetari si stabilirea salariilor acestora.

 

"Pentru personalul din cadrul autoritatilor si institutiilor publice finantate integral de le bugetul de stat sau din bugetele de asigurari sociale, care beneficiaza lunar de drepturi banesti acordate din fondurile constituite in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, salariile de baza se calculeaza prin includerea in acestea a valorii medii a acestor drepturi banesti acordate in cursul anului 2009 pentru fiecare functie publica pe categorii, clase si grade profesionale, respectiv pentru fiecare functie contractuala, in functie de nivelul studiilor, pe grade sau trepte profesionale”, se arata in legea trimisa spre promulgare presedintelui.

 

Traian Basescu sustine ca existenta fondurilor la care se face referire in aceasta lege poate produce dezechilibre si inechitaţi in colectarea si distribuirea fondurilor bugetare. "Consideram ca existenta unor fonduri precum cele la care face referire aceasta dispozitie, reglementate de art. 227 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura Fiscala, alimentate prin retinerea unor cote din sume destinate a se face venit la bugetul de stat, este de natura a produce dezechilibre si inechitati in colectarea si distribuirea fondurilor bugetare. In acest sens, consideram ca se impune abrogarea dispozitiilor legale care reglementeaza instituirea unor astfel fonduri care priveaza bugetul de stat de incasari in scopul stimularii personalului pentru indeplinirea atributiilor de serviciu", a spus presedintele in cererea de reexaminare a legii trimisa Parlamentului.

 

Basescu sustine ca aceste prevederi incalca principiile salarizarii unitare in sistemul bugetar.

Comentarii Facebook