Fotografia zilei: Un miliard de stele din Caleea Lacte intr-o singura imagine

 

Astronomii din Marea Britanie au reusit, dupa 10 ani de observatii, sa creeze o imagine incredibila care cuprinde aproape un miliard de stele din Caleea Lactee.

Imaginea este combinata din imagini in infrarosu prelevate de telescoape din emisfera sudica si cea nordica. Astronomii din Marea Britanie si Chile au adunat datele si le-au procesat, pentru ca apoi sa le arhiveze la universitatile din Edinburgh si Cambridge, potrivit descopera.ro

Imaginea si informatiile au fost puse la dispozitia cercetatorilor din intreaga lume care vor sa sa continue acest domeniu de cercetare.

"Aceasta imagine incredibila ne ofera o noua perspectiva asupra galaxiei si ilustreaza descoperiri realizate de-a lungul anilor de cercetare. Avand informatii prelucrate, arhivate si publicate de echipe de cercetatori pasionati, alti oameni de stiinta vor putea sa isi continue munca folosind aceste date intr-un mod productiv, fara a fi nevoiti sa le mai genereze ei", a declarat dr. Nick Cross, de la Universitatea din Edinburgh, sectia de fizica si astronomie.

Cercetarea a fost realizata cu ajutorul UK Infrared Telescope din Hawaii si al telescopului Vista din Chile. De asemenea, astronomii au folosit radiatii infrarosii in loc de lumina vizibila, pentru a putea "vedea" dincolo de praful din Calea Lactee si a inregistra detalii din centrul ei.

Comentarii Facebook