Florian Walter a reușit să fugă din România cu ajutor din SISTEM

 

Procurorii DNA Ploieşti au făcut audieri în dosarul de corupție care îl vizează pe patronul echipei Petrolului, Daniel Capră, și au ajuns la o concluzie privind modul în care Florian Walter a fugit din țară. 

 

Procurorii DNA i-au audiat pe Constantin Ispas, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Ploieşti, dar şi pe Emanuel Saghel, ofiţer la Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate din Ploieşti.

 

Site-ul observatorulph.ro susţine că cei doi au primit mită în bani, bunuri şi servicii în valoare totală de zeci de mii de euro, în timp ce Ispas ar fi primit şi furaje, combustibil şi basculante cu piatră, pe care le-ar fi folosit la ferma pe care fiul său o deţine în localitatea Brazi. Cel mai interesant e, însă, că Ispas şi Saghel ar fi acuzaţi şi pentru că le-ar fi transmis lui Daniel Capră, finanţatorul Petrolului, şi lui Florian Walter, fostul finanţator al Petrolului, al lui Dinamo şi al Universităţii Cluj, date confidenţiale din dosarele celor doi.

 

Potrivit sursei menţionate, care citează referatul procurorilor, Saghel ar fi oferit, prin calitatea sa de ofiţer al DIICOT, informaţii confidenţiale unei persoane cercetate de organism, pretinzând, în schimb, bilete pentru fiecare meci disputat de Petrolul Ploieşti în perioada martie-noiembrie 2014, adică exact în perioada în care a oferit informaţiile. Şi nu orice bilete! E vorba despre o lojă închiriată, adică între 5 şi 30 de bilete la meci, plus băuturi alcoolice şi alimente servite la lojă. Interesant e că ”trocul” s-a oprit în noiembrie, adică cu câteva zile înainte ca patronul Dan Capră să fie arestat.

 

Walter s-a refugiat în Dubai, dar va fi extrădat.

 

Primele imagini cu Walter din Emiratele Arabe. Poliția spune că îl extrădează, dar el e liber în Dubai FOTO

Comentarii Facebook