Faci sport dar nu reușești să slăbești? Vezi ce spun experții


Dacă se întâmplă să petrecei mult timp alergând sau mergând la sală, însă rezultatele nu se văd deloc, înseamnă că acest lucru se datorează recompensei prea mari pentru o cantitate prea mică de efort fizic, explică speciașiștii în fitness.

Chiar dacă activităţile sportive aduc beneficii indiscutabile sănătăţii, ai nevoie de o perioadă foarte mare de alergare pentru a arde caloriile dintr-o singură gogoaşă.

Există un război între sport şi nutriţie în mintea noastră”, a explicat Jonathan Ross, purtătorul de cuvânt al American Council on Exercise. „Oamenii tind să supraestimeze cantitatea de activitate fizică pe care o efectuează. Fac puţin sport şi apoi mănâncă mult”, spune Ross.

Un raport elaborat de Institute for Health Metrics and Evaluation din cadrul Universităţii Washington arată că deşi un număr tot mai mare de americani afirmă că sunt activi, acest lucru nu a avut un impact asupra „epidemiei de obezitate” ce afectează peste o treime din adulţii americani, scrie Descoperă.ro.

Ross afirmă că sportul poate juca un rol în reducerea greutăţii, însă fără schimbări mai ample în stilul de viaţă şi în dietă, acest rol e limitat.

Punem sportul pe o listă, şi după ce am reuşit să bifăm acest element de pe listă nu mai facem altceva în restul zilei”, a spus Ross, care a adăugat că de multe ori oamenii se „recompensează” după efortul fizic cu un aliment bogat în calorii. „Unele programe de pierdere în greutate pun accentul pe nutriţie, altele pe sport. Dar amândouă la un loc valorează mai mult decât fiecare separat”, subliniază Ross.

Specialiştii din cadrul National Weight Control Registry au colectat informaţii de la persoanele care au reuşit să slăbească cel puţin 13,5 kilograme şi care au reuşit să nu le pună la loc timp de cel puţin un an. Statisticile colectate arată că 90% dintre membrii studiaţi fac sport, în medie, preţ de o oră în fiecare zi.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook