Facebook vrea să le ia fața celor de la Apple și Google. A început testele pentru un asistent virtual



Facebook a dezvălui cel mai nou proiect al companiei, un asistent virtual, care poate rivaliza cu Siri (Apple), Cortana (Microsoft) sau Google Now.


"M", asa cum este numit asistentul, nu se bazeaza numai pe software-ul de inteligenta artificiala care raspunde la comenzi. El este controlat de oameni! Facebook a angajat multe persoane ca "M trainers", care sunt de fapt reprezentati pentru serviciu clienti care raspund la intrebarile si cererile din M. Mai exact, M va putea sa raspunda folosind software-ul la intrebari simple precum "cat fac 7 inmultit cu 12?", in timp ce oamenii vor raspunde la cererile mai complicate, scrie yoda.ro.

Șeful diviziei Facebook Messenger, David Marcus, a anunțat M prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook.

"Are in spate inteligenta artificiala antrenata si supervizata de oameni" a spus Marcus. "Spre deosebire de alte servicii ce au AI la baza, M poate completa sarcini pentru tine. Poti cumpara lucruri, trimite cadouri persoanelor iubite, face rezervari la restaurante, poti aranja detaliile unei calatorii, programari si multe altele", a mai scris acesta.

M este localizat in aplicatia Facebook Messenger, nu pe site-ul principal, iar momentan software-ul este testat in San Francisco.

Comentarii Facebook