Miercuri 24 Aprilie

Facebook si Twitter, amenintate de hackerii care sustin WikiLeaks

 

Un grup de hackeri, numit Anonymous, a anuntat ca urmatoarea tinta a lor este Amazon.com, fostul furnizor de servicii de hosting pentru WikiLeaks. Sunt amenintate si Facebook si Twitter.

 

Potrivit CNN, atacul informatic asupra Amazon.com va incepe in cateva ore. Anonymous a mai lansat pana acum atacuri informatice asupra unor companii si lideri politici, printre care Sarah Palin si Joe Lieberman, dar se pare ca a reusit sa blocheze timp de mai multe ore si site-ul guvernului Suediei.

 

"Anonymous nu este o organizatie si nici un grup de hackeri. Este constiinta vie a online-ului formata din oameni diferiti care uneori au idealuri si obiective comune", sustin membrii grupului intr-un mesaj, potrivit realitatea.net.

 

Un purtator de cuvant al grupului a declarat pentru Sky News ca una dintre urmatoarele tinte ale hackerilor ar putea fi Facebook, dupa ce conturile membrilor grupului, utilizate pentru coordonarea atacurilor si mentinerea legaturii cu sustinatorii, au fost anulate. James, un membru al gruparii, a declarat pentru Channel4 ca si Twitter ar putea deveni o tinta dupa ce conturile gruparii au fost suspendate in urma cu cateva zile.

 

Atacurile informatice au inceput de marti, cand Julian Assange, fondatorul Wikileaks, a fost arestat in Marea Britanie.

Comentarii Facebook