Facebook scos la vânzare pe bursa din România


Românii care vor să investească în Facebook, pot cumpăra acţiuni ale companiei, începând de vineri, 7 decembrie, la Bursa de Valori Bucureşti, în cadrul secţiunii internaţionale a sistemului alternativ de tranzacţionare /ATS/ al BVB.

În cadrul Târgului de investiţii la Bursă, organizat de casa de brokeraj Tradeville în perioada 7-8 decembrie, vor fi lansate la tranzacţionare titlurile Facebook, potrivit Agerpres.

Conform unui raport de analiză realizat de Departamentul de Analiză al casei de brokeraj Tradeville, evoluţia în urcare a acţiunilor şi veniturilor celei mai mari reţele de socializare depinde de dinamizarea activităţii companiei.

În luna septembrie, Facebook a ajuns la 1,007 miliarde de utilizatori (aprox. 1/7 din populaţia planetei), având o creştere de 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre aceştia, au accesat zilnic site-ul, 584 de milioane de utilazatori, în creştere cu 28%.

Compania Facebook a fost listată, pe 18 mai 2012, într-una dintre cele mai mari oferte publice iniţiate din istoria pieţelor americane.

Facebook devine a 26-a companie din sistemul Bursei de Valori Bucureşti, pentru care Tradeville este market maker (furnizor de lichiditate/formator de piaţă).



Comentarii Facebook