Facebook poate prezice când te vei despărți de o persoană iubită



Informaticienii Jon Kleinberg de la Universitatea Cornell şi Lars Backstrom, inginer la Facebook, au realizat o nouă cercetare care arată cum rețeaua socială a unei persoane poate dezvălui identitatea partenerului său romantic și chiar poate prevesti dacă relația dintre cei doi se apropie de final.

Cercetătorii au folosit datele a 1,3 milioane de utilizatori Facebook, selectaţi aleatoriu dintre toţi utilizatorii care îndeplineau următoarele condiţii: o vârstă mai mare de 20 de ani, cu 50-2.000 de prieteni şi care includeau numele partenerului în profilul lor. Volumul de date era uriaş: 379 de milioane de noduri şi 8,6 miliarde de legături. Datele au fost folosite în mod anonim, potrivit Descoperă.ro.

Cercetătorii au concluzionat că numărul total al prietenilor comuni pe care persoanele dintr-un cuplu îi au reprezintă un indicator slab al relațiilor romantice. Aceștia au aflat că ”dispersiunea”, adică atât prietenii comuni împărtăşiţi de două persoane, cât şi prietenii mai îndepărtaţi din reţeaua unei persoane, reprezintă un indicator mult mai bun.

Soţul/soţia sau partenerul romantic al unei persoane reprezintă un pod între diferite lumi sociale ale persoanei respective”, a explicat Kleinberg.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook