Sambata 15 August

Facebook introduce o metodă prin care să ceară bani utilizatorilor. Vezi despre ce este vorbaCompania Facebook lucrează la crearea unui serviciu prin care utilizatorii să plătească bani pentru a citi știri.

Facebook lucreaza in prezent la un serviciu de stiri pe baza de abonament, la care utilizatorii se aboneaza pentru a citi noutatile publicatiilor preferate, potrivit News.ro.

Mai excact, retaua socială vrea sa creeze un asa-numit paywall, un serviciu de stiri la care participa mai multe publicatii, care poate fi accesat de utilizatori doar pe baza de abonament.

Paywall-ul va utuiliza formatul Instant Articles, un format disponibil exclusiv in cadrul Facebook, care face ca articolele sa se deschida aproape instant. Veniturile din reclamele afisate in acest format este impartit de publicatii cu Facebook.

Conform The Wall Street Journal, Facebook va incepe sa testeze acest serviciu in luna octombrie, cu un numar redus de site-uri de stiri. Nu se cunoaste inca ce site-uri vor participa la acest test, insa planul este ca in 2018 sa fie acceptati si mai multe publicații, inainte de lansarea oficiala a serviciului.

Comentarii Facebook