Facebook face noi modificări! Poți să îți pierzi contul dacă postezi asta



Rețeaua de socializare Facebook prezintă mai multe informații despre tipul de materiale interzise pe platformă, odată cu intrarea în vigoare a noilor reguli impuse de conducerea companiei.

Compania cofondata de Mark Zuckerberg a anuntat ca spera ca noile reguli vor fi mult mai "clare". Unul dintre consilierii pe probleme de securitate ai platformei de socializare a laudat initiativa companiei, dar a precizat ca este "frustrant" ca alte masuri nu au fost luate, anunță stirileprotv.ro.

Noile reguli de publicare de continut va inlocui vechile reguli publicate pe site-ul Facebook si va fi trimis utilizatorilor care se plang referitor la continutul publicat de altii.

Oficialul Facebook responsabil de continut la nivel global, Monika Bicket, a declarat ca rescrierea ghidului privind publicarea de continut a fost efectuata cu scopul de a rezolva problema confuziei si neintelegerilor ce au aparut in trecut in urma refuzului Facebook de a indeparta continut reclamat de unii utilizatori.

"In trecut, timiteam utilizatorilor un mesaj in care spuneam ca nu indepartam continutul pentru ca nu incalca standardele noastre, iar ei ne raspundeau ca nu inteleg exact. Primeam multe astfel de reactii", a declarat Monika Bicket pentru BBC.

"Oamenii aveau si intrebari referitoare la ce vrem sa spunem cand afirmam ca nu permitem continutul menit sa ii intimideze pe altii (bullying, in original, in limba engleza, n.r.) sau care este mai exact politica noastra privind terorismul. De exemplu, acum o spunem clar ca nu numai ca nu permitem organizatiilor teroriste si membrilor lor sa faca parte din comunitatea utilizatorilor Facebook, ci, de asemenea, nici nu permitem continut care lauda sau sustine grupuri teroriste, actiunile sau pe liderii acestora, lucru care nu era detaliat inainte in ghidul de publicare a continutului", a mai explicat Monika Bicket.

Totuși, oficialul Facebook a subliniat insa ca politicile insele privind continutul nu au fost modificate.

Sectiunea care trateaza continutul ce poate fi catalogat drept "nuditate" este mult mai detaliata de acum, comparativ cu textul vag despre "limitari" care fusese publicat anterior.

Regulile prevad si ca restrictiile se aplica si in cazul continutului digital creat cu ajutorul programelor de calculator, cu exceptia cazurilor in care mesajele si imaginile publicate au scop educational sau satiric. Totodata, descrierile de tip text ale actelor sexuale care contin "detalii vii" sunt interzise.

Noul ghid Facebook precizeaza ca imaginile "care prezinta in prim plan fesele dezgolite" sunt interzise, ca si "imaginile sanilor femeilor, daca aceste imagini includ si sfarcul", insa, Facebook adauga ca "va permite intotdeauna publicarea de imagini cu femei care alapteaza sau care arata sani cu cicatrice post-mastectomie".

Comentarii Facebook