Facebook este al doilea cel mai accesat site din România. Cine sunt persoanele care folosesc rețeaua de socializare



Facebook este cea mai mare rețea de socializare din lume, având peste 1.4 miliarde utilizatori activi, dintre care peste 7,8 milioane sunt români.

In Romania, Facebook se situeaza pe locul 2 ca numar de vizite, primul loc fiind ocupat de Google. Conform datelor Gemius, in noiembrie 2014 s-au inregistrat 7,98 milioane de vizitatori (real users), cu o crestere de aproape 1 milion de vizitatori fata de noiembrie 2013, scrie yoda.ro.

În 2014, în cea mai mare parte a tarilor din Europa Centrala si de Est, cel mai mare procent de utilizatori de Facebook s-a incadrat in segmentul de varsta 25-34, iar cel mai mic procent in segmentul 55+, mai puțin în Danemarca, unde cel mai mare procent de utilizatori sunt cuprinsi în segmetul de vârstă 55+. În Români, cei mai mulți utilizatori ai rețelei de socializare se încadrează în segmentul 25-34.

Conform datelor geminusAudience, 68% dintre vizitatorii de Facebook din Romania provin din mediul urban. Dintre aceștia, 48% dsunt barbati si 52% femei, iar în ceea ce priveste educatia, 30% dintre cei care viziteaza lunar reteaua Facebook sunt absolventi de liceu, 21% absolventi de facultate si 10% absolventi de studii post universitare.

Din punct de vedere al statusului social ESOMAR, 32% dintre cei care folosesc reteaua de socializare lunar fac parte din categoria A (cea mai inalta), 13% din categoria B, 14% din categoria C1 si 19% din categoria C2.

Comentarii Facebook