Eveniment astronomic "unic în viaţă" în 2013. Vezi despre ce e vorba


Un eveniment astronomic extrem de rar va avea loc în luna noiembrie a anului viitor. Astronomii ne avertizează că vom avea parte de un spectacol unic.

Cometa botezată de astronomi, ISON, va vizita sistemul solar şi va oferi pământenilor o privelişte fabuloasă, ţinând cont de faptul că va fi mai strălucitoare decât Luna.

ISON se îndreaptă spre interiorul sistemului solar şi va ajunge în apropierea Pământului la sfârşitul anului viitor. Astronomii spun că va întrece în strălucire "cea mai mare cometă a secolului trecut", cometa McNaught, care strălucea mai intens decât planeta Venus în momentul în care a trecut pe lângă Pământ, în 1965.

Specialiştii spun că ar putea fi mai luminoasă chiar şi decât Luna şi că ar putea fi vizibilă în timpul zilei, iar locuitorii din emisfera nordică vor putea urmări cometa de la sfârşitul lunii noiembrie până la începutul lui decembrie.

Dacă va supravieţui trecerii pe lângă Soare, cometa ISON se va îndepărta iarăşi de interiorul sistemului solar şi se va mai întoarce în câteva mii - sau poate milioane - de ani, potrivit Daily Mail.

Comentarii Facebook