EVALUAREA NAŢIOANLĂ: La proba de la română vor fi punctate ambele răspunsuri


Ministerul Educației a tranșat scandalul privind subiectul de la proba scrisă de limba română din cadrul evaluării naţionale. Vor fi punctate atât răspunsurile că propoziţia este subiectivă, cât şi cele că este predicativă.

La corectarea lucrărilor de la proba de luni, ambele răspunsuri vor primi 6 puncte.

Ministrul Liviu Pop a anunţat că a cerut printr-un ordin intern modificarea baremului de corectare la proba de limba română a evaluării naţionale. "Am solicitat centrelor să ia în considerare ambele variante de răspuns. Am emis un ordin intern", a spus ministrul interimar al Educaţiei, pentru Gandul.

Ministrul a spus că cei care au realizat subiectul sunt prost platiți, ei primind câte şapte lei pentru fiecare text, sumă care se împarte la toţi realizatorii respectivului subiect.

"Toţi elevii care au răspuns că respectiva propoziţie este subordonată predicativă vor fi notaţi potrivit baremului, respectiv depunctaţi la această cerinţă. Nota finală va fi deci mai mică, per total, cu 0,15. Elevii pot face contestaţie privind acest subiect. În schimb, le promit că vor primi acest punctaj la repartizarea computerizată, dacă depunctarea de la cerinţă îi va pune în situaţia de a pierde locul dorit la admiterea în liceul pentru care au optat", a spus Pop.

Comentarii Facebook