”Eu am dorit să intru în portbagaj. (...) Ca să nu murdăresc maşina", a declarat una dintre victimele sechestrării din dosarul Becali

 

Victimele din dosarul în care Gigi Becali și bodyguarzii săi sunt judecaţi pentru sechestrare de persoane şi-au schimbat declarațiile într-un mod radical.

 

Judecătorii de la instanţa supremă au audiat, luni, părțile vătămate, Stan Constantin David şi Tinel Niculae.

 

Ambii și-au schimbat declarațiile, susținând fie că s-au făcut presiuni asupra lor în timpul cercetărilor de la Poliţie şi Parchet, fie presupusele înţelegeri avute cu procurorii nu au mai avut o finalitate în cazul lor, scrie mediafax.ro.

 

Tinel Niculae a subliniat că acum vrea să spună ”adevărul adevărat, aşa cum a fost”. Niculae a povestit că a fost prins de Marcel Popa, una dintre gărzile de corp ale finanţatorului Stelei, iar el a scos un briceag ”destul de mare” pentru a se apăra. Popa l-a somat cu pistolul și chiar a tras un glonț de cauciuc, rănindu-l superficial.

 

Niculae nu a vrut să meargă la spital, iar Popa i-ar fi propus să meargă împreună la Becali pentru a-i spune că nu el a furat mașina. Tinel Niculae a spus în fața judecătorilor că el a cerut să fie băgat în portbagajul maşinii de teren, pentru a nu păta cu sânge banchetele autoturismului.

 

Practic, doar m-a zgâriat puţin la picior, acolo. Popa Marcel m-a întrebat dacă am curaj să merg la Gigi (Becali - n.red.) să zic că nu am furat maşina şi eu am fost de acord. (...) Deoarece eram lovit şi îmi curgea sânge, pentru a nu murdări maşina în care urma să mă sui să merg la Becali, am dorit să intru în portbagaj. A fost ideea mea şi asta ca să nu murdăresc maşina cu care urma să mergem", a arătat Niculae, în faţa celor cinci judecători.

 

Potrivit anchetatorilor, în ianuarie 2009, Gigi Becali le-a ordonat gărzilor de corp să îi prindă pe cei care i-au furat Mercedesul și să îi aducă în fața lui la judecată. ”Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, inculpaţii Dediu Ştefan Fănuş, Zmărăndescu Cătălin Otto, Mila Mihai, Dumitraşcu Niculae şi Popa Marcel, instigaţi de inculpatul Becali George, acţionând împreună şi folosind violenţa, le-au imobilizat şi răpit pe părţile vătămate N.T., M.Ş. şi A.C.D. pe care le-au transportat, împotriva voinţei acestora, într-un local din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, sechestrându-le aproximativ două ore şi supunându-le la suferinţe fizice şi psihice (la sediul PNG). În acest context, inculpaţii le-au obligat pe părţile vătămate să scrie declaraţii prin care recunoşteau comiterea unei infracţiuni”, informa Parchetul. 

 

Gigi Becali a fost achitat, în 19 octombrie 2011, de către un complet de trei judecători al ICCJ. Parchetul a contestat decizia, iar dosarul a ajuns la completul de cinci judecători de la aceeaşi instanţă.

Comentarii Facebook