Emil Boc: "Nici eu nu stiu daca apuc pensia"


200 de sindicalisti afiliati Cartel Alfa picheteaza in Bucuresti si cer cresterea salariului minim pe economie de la 600 de lei la 705 lei si cresterea pensiilor. In timpul protestului si-a facut aparitia si premierul Emil Boc, care a fost luat la rost de sindicalisti.

Protestatarii s-au plans ca varsta de pensionare este prea mare si i-au cerut premierului sa ia masuri. Emil Boc i-a linistit si le-a spus ca masura prin care femeile si barbati vor iesi la pensie la 65 de ani va intra in vigoare abia in 2030.

"Masura va intra in vigoare din 2030. Nici eu nu stiu daca apuc pensia", a declarat premierul.

Boc le-a mai spus sindicalistilor ca pensiile nu vor scadea. "Pensiile mici nu scad, iar salariile vor creste, din 2011. Asadar, odata cu intrarea in vigoare a noii legi, pensiile nu vor fi taiate. Trebuie sa putem plati salariile si pensiile pe termen mediu si lung. In tara asta, sunt si privati care ne tin pe noi, astia de la stat", a spus Boc.

Sindicalistii afiliati Cartel Alfa vor organiza pichetari in toate judetele din tara. La Cluj vor fi organizate saptamana viitoare, a ajuntat liderul Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop.

 

Vezi si

 

Incepe anotimpul protestelor - Cartel Alfa picheteaza saptamana viitoare la Cluj

Comentarii Facebook