Boc: Magazinele de "vise" sa fie scoase in afara legii in regim de urgenta

Premierul Emil Boc le-a cerut ministrilor sa finalizeze legea care interzice consumul de plante etnobotanice cu efect halucinogen, vandute in magazinele de "vise".

Boc sustine ca actul normativ trebuie pus in aplicare cat mai repede, chiar daca nu are un aviz din partea Comisiei Europene, deoarece aceste plante, folosite tot mai mult, pun in pericol viata tinerilor, care le consuma.

"As vrea sa mergem in regim de maxima urgenta, indiferent daca exista sau nu un aviz de la Comisia Europeana, pentru interzicerea plantelor etnobotanice, care din nefericire au un efect devastator la tineri si chiar s-au soldat cu pierderi de vieti in randul adolescentilor", a declarat astazi premierul Emil Boc.

Emil Boc a spus ca asteapta ca legea sa fie gata pana miercurea viitoare si l-a sfatuit pe ministrul Sanatatii sa nu mai astepte avizele, deoarece viata tinerilor este mai importanta "ca orice aviz".

La Cluj-Napoca au fost inchise pana acum mai multe magazine care comercializau plante etnobotanice si doua mai functioneaza inca. Plantele pot fi comercializate la liber, insa, pe internet, asa ca planul lui Emil Boc va fi pus in aplicare cu greutate.

Comentarii Facebook